A legjobb gluténmentes éttermek a Balaton körül

Oldal nyomtatása

Amikor egy élelmiszerallergiától szenvedő ember nyaralni indul, rengeteg kellemetlenségre kell felkészülnie. Bár egyáltalán nem lehetetlen feladat például gluténmentes étrend mellett nyaralást szervezni, azonban tény és való, hogy egy kicsit több utánajárást igényel a dolog, ha ugyanis nem szeretnénk a pihenés alatt is folyamatosan főzőcskézni vagy a hátizsákból enni, akkor jó előre fel kell térképeznünk úti célunk környezetét.

Ha most először indulnánk nyaralni gluténérzékenyként, a Balaton alighanem a legideálisabb választás lesz. Ennek az oka, hogy egyrészt közel van, megértetjük magunkat, a boltokban ismert élelmiszereket kapunk – ismert összetevőkkel –, miközben nincs hiány a látnivalókból, az élményekből és a strandokból sem. Amennyiben mi is a Balaton közelébe indulnánk, és csak annyit szakadnánk el a vízparttól, hogy elfogyasszunk egy kiadós ebédet, akkor érdemes végigfutni az alábbi listán, lévén összeállítottuk a magyar tenger körül megtalálható legjobb gluténmentes éttermeket, ahol garantáltan odafigyelnek arra, hogy tiszta ételeket fogyaszthassunk.

Vitorlás Étterem, Balatonlelle

Balatonlelle nemcsak azért rendkívül népszerű üdülőhely, mert óriási szabad stranddal rendelkezik, hanem azért is, mert könnyen megközelíthető, és rendkívül barátságos, már-már falusias hangulattal rendelkezik. A helyszínen igyekeznek odafigyelni a legtöbb ételallergiára és speciális diétára, ezáltal a vegetáriánusok és a vegánok egyaránt találnak maguknak valamit az étlapon, de a gluténmentes lehetőségekből sincs hiány.

Kistücsök, Balatonszemes

Ha valami igazán különlegesre vágyunk az étkezés tekintetében, és Balatonszemes közelében nyaralunk, akkor érdemes lehet felkeresni a Kistücsök éttermet a parttól alig pár száz méterre található Bajcsy-Zsilinszky úton. Érdekességük, hogy az ízletes magyar ételeket is újragondolva kapjuk a tányérra, miközben a kelet-európai és az ázsiai konyhából egyaránt válogathatunk magunknak finomságokat. Ennek köszönhetően a vegetáriánus és vegán ételek mellett több gluténmentes fogás közül is választhatunk!

Bella Italia Étterem, Siófok

Siófok a Balaton és a nyár fővárosa is, ezért gyakorlatilag megkerülhetetlen úti cél egy nyaralás során, ha pedig éppen arra vezet az utunk, akkor keressük bizalommal a Bella Italia Éttermet, mely szinte az Aranypart szomszédságában, a Fő tér kellős közepén található. Mint neve is mutatja, az étterem leginkább az olasz és a mediterrán konyhára szakosodott, így rengeteg pizzaféle közül válogathatunk, de a vegetáriánus és vegán ételek mellett a túlzott tésztás megoldások ellenére is rengeteg gluténmentes étel közül csemegézhetünk.

Marga Bisztró, Csopak

Bár egy gluténérzékenynek nyilvánvalóan az elsődleges szempont étteremválasztáskor nem a panoráma, azonban ha Csopakon járunk, a Marga Bisztró képes lesz egyszerre ezt a vágyunkat is kielégíteni. A Tihanyi-félszigetre és az egész Balatonra nagyszerű kilátást biztosító étterem ugyanis a kérdéses előnye mellett még az ételallergiásokra és a diétásokra is odafigyel, ezáltal az étlapon találhatunk magunknak gluténmentes fogásokat – a szokványosak mellett igazi különlegességeket is –, de a vegetáriánusok és a vegán étrendet követők szintén megtalálják majd a különféle finomságokat.

Jóbarát Vendéglő, Keszthely

A városi strandtól alig pár utcányira helyezkedik el a Jóbarát Vendéglő Keszthelyen, ahol leginkább a hagyományos magyar ételek várnak ránk, de pár nemzetközi fogást is választhatunk az étlapról, ahol a hagyományosabb ízek mellé a gluténmentes lehetőségek szintén bekerültek. Sőt mi több, a vegetáriánusokra és a vegán életmódot folytatókra szintén odafigyeltek a menü összeállításakor!