Az 5 legjobb gluténmentes étterem a nagy tavaink közelében

Oldal nyomtatása

A nyár időszaka senkinek sem lehet teljes egy kis vízparti hűsölés nélkül. Hazánk szerencsére kifejezetten gazdag a kisebb-nagyobb állóvizekben, és bár főleg a Dunántúlon találni megannyi fürdésre és kikapcsolódásra alkalmas tópartot, de azért a Duna másik oldalán sem kell nélkülözniük ezeket a lehetőségeket a pihenni vágyóknak. Sajnálatos módon azonban a gluténérzékenyeknek gyakran muszáj mellőzniük hosszabb távon ezeket a kikapcsolódásokat, hiszen hazánkban még mindig meglepően kevés olyan étterem található, ahol lehetőség van a gluténmentes étkezésre.

Bár a helyzet jobb, mint a laktózmentes konyha kapcsán – hiszen itthon gyakorlatilag még a fővárosban is komoly nehézséget okoz laktózmentes éttermet találni –, azonban így is jól meg kell válogatni előre, hogy hová indulunk útnak, ha nem akarunk napokon át hátizsákból enni vagy magunknak főzni. Lássunk is öt olyan éttermet, melyek nagyobb tavaink közelében helyezkednek el, és kiváló alternatívát nyújtanak a gluténérzékenyeknek.

Natur Ételbár, Pécs

Ha Orfű lenne a célja az idei nyaralásnak, nagy szerencsénk van, hiszen Magyarország egyik legnagyobb városának közelében fekszik, így ha egy kiadós étkezésre vágyunk, csak utazzunk be Pécsre, és keressük fel ott a Natur Ételbárt. A Hunyadi János utcában található étkezdében garantáltan mindenki talál magának valami finomságot, akár glutén-, akár laktóz-, akár szója-, akár tejfehérje allergiától szenved, hiszen a natúr ételekből készült fogások között teljesen mentes falatok is találhatók.

Bárkalak Faloda, Sopron

Bár a Fertő-tónak sajnos csak egy igencsak kis része nyúlik át Magyarországra, azonban így is sokan kedvelik a környéket, és ha ételallergiától szenvedünk, akkor kifejezetten jó választás lesz, hiszen nagyon közel helyezkedik el hozzá Sopron, ahol több étterem is kínál gluténmentes menüket. Az egyik ilyen a Bárkalak Faloda, akik azzal tűnnek ki a legtöbb rivális közül, hogy egyrészt komplett menüket is összeállítanak gluténmentes formában, másrészt pedig ezeket egyáltalán nem adják drágábban, vagyis alig ezer forint körüli összegből garantáltan megtömhetjük a bendőnket.

NaturMed Hotel Carbona, Hévíz

Ha gyógyulni szeretnénk, Hévízen találjuk az ország legjobb minőségű és összetételű gyógyvizeit. Ha gluténérzékenyek vagyunk, akkor pedig válasszuk ehhez a NaturMed Hotel Carbonát, mely nemcsak egy saját gyógy- és élményfürdőt kínál az érkezőknek, hanem garantáltan odafigyelnek a gluténmentes étrendet folytató vendégekre. Ennek megfelelően akár külön ételek és menük is kérhetők, ha ezt előre jelezzük a személyzetnek.

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

A Balaton nyilvánvalóan központi helyet foglal el sokak életében, ha nyári kikapcsolódásról van szó, és amennyiben nemcsak finom, hanem garantáltan gluténmentes ételeket is szeretnénk fogyasztani, akkor érdemes lehet felkeresni a balatonszemesi Kistücsök Éttermet. A helyszínen igazi magyaros, házias finomságoktól hemzseg az étlap, melyen ételallergiásként egyaránt garantáltan találhatunk majd magunknak ízletes gluténmentes finomságokat.

Pietro Pizzéria, Siófok

Ha nyaralás, akkor pizza. Sokak számára ez elég egyértelmű képlet, de a gluténérzékenyeknek elég nehéz olyan pizzériát találni, ahol vállalják a gluténmentes típusok elkészítését. Amennyiben Balatonon járunk, és Siófok közelében vagyunk, érdemes lehet a Pietro Pizzériát választani ebből az apropóból, hiszen itt garantáltan a magyar tenger talán legjobb gluténmentes olasz finomságait kóstolhatjuk meg.