Elkészült a cukormentes csoki, ami ugyanolyan édes, mint a hagyományos

Oldal nyomtatása

A véletleneknek köszönhetően nagyon sokszor születnek olyan dolgok, melyek utólag rengeteg ember életét megkönnyíthetik, így például a Nestlé bejelentette, hogy nem tudatosan, de kifejlesztettek egy olyan cukormentes csokit, ami cukor nélkül – illetve először még inkább kevés cukorral – is rendkívül ízletes. A dolog nyitját a kakaóbab adja, melyet fehér gyümölcshús borít, azonban a csokoládéhoz ezt eddig nem használták fel, hanem gyakorlatilag eldobták.

Ez a helyzet azonban a jövőben megváltozik majd, lévén egy véletlennek köszönhetően ez a természetes cukrokat tartalmazó gyümölcshús egy kísérleti folyamat során bekerült a kakapórba, és olyan ízletessé tette a végeredményt, hogy ahhoz már nem is kellett extra cukrot adni. A dolog pikantériája, hogy a gyümölcshúst eddig az esetek többségében kidobták vagy trágyaként hasznosították, tehát alig volt gyakorlati haszna.

A jövőben azonban forradalmasíthatja a csokoládégyártást, méghozzá olyannyira, hogy Japánban nemsokára már kapható is lesz az első 70 százalékos étcsokoládéból készült KitKat, ami az új receptre épülve 40 százalékkal kevesebb cukrot tartalmaz majd a normál csokihoz képest. Látható tehát, hogy az első termékek még nem lesznek teljesen cukormentesek, de a cél az, hogy apránként azzá tegyék őket, amire nagy szükség van, hiszen a jelenlegi étcsokis KitKat például több mint 12 gramm cukrot tartalmaz darabonként, ami jelentős mennyiség.

Az új receptúrát a Nestlé a későbbiekben más termékeinél, sőt tejcsokoládéinál is használja majd, hovatovább a világ minden részére eljuthatnak vele, ami jelentős fejlődés lehet az édességiparban, melyre a kormányok részéről egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy folyamatosan csökkentsék a cukorfelhasználást, és egyre egészségesebbé tegyék termékeiket.

Persze üröm az örömben, hogy a Nestlé egyik első embere, Alexander von Maillot szerint az új receptúrával prémium csokoládé készül, vagyis az olcsó cukor kivonása mellett a termék ára sokkal magasabb lehet. Ez persze nem meglepő a mentes étrendet folytatóknak, hiszen rendszeresen drágábbak az így készült ételek…