Inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak Nyári Diánál

Oldal nyomtatása

Rálépett a cukorbetegség felé vezető útra Nyári Dia, akit a Barátok közt egykori szereplőjeként ismert meg az egész ország, közösségi oldalán pedig éppen a napokban jelentette be, hogy egy orvosi vizsgálat során inzulinrezisztencia alakult ki nála, ami még nem cukorbetegség, de a probléma felé vezető úton a legelső lépés.

Mint Dia megerősítette, egy cukorterheléses vérvétel után derült ki a problémája, mely Magyarországon már népbetegségnek is tekinthető. A színésznő még egy RTL Klubos műsorban ismerkedett össze Dr. Tóth Tamással, aki már akkor jelezte Diának, hogy valami nincs rendben vele, és mint a vizsgálatok bebizonyították, valóban nincs, hiszen ha ezt az életmódot folytatja, akkor cukorbetegség alakul ki nála.

Dia nagy szerencséje, hogy az inzulinrezisztencia még megfelelő diétával visszafordítható, így már meg is kezdődött az új életmód, ami meredeken eltér attól, amit eddig folytatott, hiszen a szénhidrátot megpróbálta száműzni a mindennapjaiból, de mint kiderült, pont arra van most a legnagyobb szüksége, noha nem mindegy milyen formában és mekkora mennyiségben.

A celebnél még nem súlyos a helyzet, így nem keseredett el túlzottan a hírtől, illetve az életmódváltástól, egyedül azon szomorkodik, hogy a sportról le kellett mondania egy időre, de amint beállítják a megfelelő diétát, minden visszatérhet az eredeti kerékvágásba.