Nagyon megaláztak egy repülőút során egy gluténérzékeny utast

Oldal nyomtatása

Martin Pavelka egy átlagos utas volt az All Nippon Airways egyik Tokióból Sydney-be tartó járatán, mely alsó hangon is kilenc óráig tartott, és bár vitt magával minimális élelmet, azért reménykedett benne, hogy az 1200 fontos jegyár mellé tudnak biztosítani neki gluténmentes étrendet a repülőn.

Az utazás első szakaszában nem is volt probléma, kiadós vacsorát kapott a gluténérzékenységéhez igazodva, azonban egy átszállás után jött a probléma. Mikor a reggeli következett, Pavelka gluténmentes menüt választott, azonban finom szendvicsek és egyebek helyett súlyos megalázásban volt része, a férfi nem kapott mást, csak egyetlen fonnyadt banánt.

A 32 éves könyvvizsgáló a panasztétel során elmondta, hogy egy nagy zacskó sót és evőeszközt is kapott a banán mellé, amit nem tudott mire vélni, és abban reménykedett, hogy az átszámítva több mint 400 ezer forintos jegyárhoz azért egy kicsit jobb gluténmentes reggeli járhat majd.

Pavelka kényelmetlenségét tovább fokozta, hogy amikor szóvá tette mindezt az utaskísérőnek, nemcsak ő, hanem az utastársai is kinevették, ami nem meglepő, hiszen ők péksüteményt, virslit, tojást, joghurtot, tehát egy igazán kiadós reggelit kaptak. A légitársaság utólag elnézést kért a férfitól, de kártalanításról hallani sem akartak.