Nézd meg az 56 éves nagymamát, aki a húsmentes diéta miatt 36-nak néz ki!

Oldal nyomtatása

Rengeteg tanulmány és kutatás napvilágot látott már arról, hogy a gyakori húsfogyasztás és az egészségtelen életmód milyen rossz hatást gyakorol az öregedés folyamatára. A kijelentés hátterét azzal magyarázzák, hogy a sok egészségtelen étel, vagy az ehhez kapcsolódó negatív életmód rengeteg olyan káros anyagot halmoz fel a szervezetben, melyek lassítják vagy gátolják a sejtek regenerációját.

Ennek megfelelően a sok káros anyagnak köszönhetjük azt, hogy ráncosodni kezd a bőrünk, hogy lerakódnak rajtunk a plusz kilók, hogy őszülni kezd a hajunk, hogy testünk alapvető funkciói már nem úgy működnek, ahogyan kellene. Hogy ebben a következtetésben milyen jelentős logika van, azt kiválóan megmutatja Heather Hill, egy 56 éves ontariói nagymama története, aki nemcsak három lányt nevelt már fel, hanem négy unokája is van.

Ez azonban ránézésre egyáltalán nem látszik rajta! Haja mindmáig festetlen, természetes színű, mentes az ősz hajszálaktól, ráncoknak vagy megereszkedett bőrnek nyoma sincs, így fotóit elnézve az Instagramon nem egy 56, sokkal inkább egy 36 éves nőt látunk viszont, ami egy szemernyit sem túlzás. Hogy mi a titka Heathernek?

A húsmentes életmód

Saját bevallása szerint a nagymama még egyszer sem érezte magát öregnek, hovatovább már nagyon régóta nem is fél attól, hogy megöregszik. Rengeteg energiája van, kiváló az állóképessége, ezt pedig annak köszönheti, hogy már több mint egy évtizede húsmentes életmódot folytat, sőt mi több, egy ideje már csak és kizárólag nyers ételeket hajlandó fogyasztani.

Heather a róla készült riportokban elmondta, hogy mindig is érdekelte az egészséges életmód, részben ezért is tanult ápolónak, de végső elhatározásra akkor jutott, amikor a gyermekei megszülettek. Részben ők ugyanis arra ösztönözték a nagymamát, hogy minél több természetes és egészséges élelmiszert tehessen gyermekeinek az asztalra, így rengeteget olvasott és kutatott a témában, aminek meglett az eredménye.

Vegetáriánus életmód, keverve a nyers diétával

A nő életében óriási változást hozott, amikor 2008-ban elhatározta, hogy vegetáriánus életmódot kezd, vagyis elhagyja étrendjéből a húst. Bár ez is elég hatásos volt, nyolc évvel később, azaz 2016-ban rátalált a nyers diétára, melynek kipróbálását követően még jobban kezdte érezni magát. Ennek az oka szerinte nem más, minthogy a sütés és főzés során az ételekben megtalálható tápanyagok és enzimek jelentős része elpusztul, vagyis a legjobb, ha mindent, amit csak lehet, nyersen fogyasztunk el.

Heather számára annyira sikeres volt ez a kettős étrend, hogy saját bevallása szerint természetes öregedése egyszerűen leállt, de legalábbis erőteljesen lelassult, és erről az Instagramon napi szinten beszámol követőinek akár saját fotókkal, akár ételeiről készült képekkel, receptek és tippek társaságában. A témában a nagyi már igazi influenszer lett, ami nem meglepő, hiszen hétről-hétre bizonyítja, hogy a vegetáriánusok nem csak salátát fogyasztanak, lévén rendszeresen készít finom szendvicseket, sőt pizzákat és hamburgereket is.

Mint saját közösségi oldalán is gyakran hangoztatja, életmódja mellett sokkal energikusabb, és csak nagyon ritkán fáj valamije, beteg pedig már évek óta nem volt. Persze Heather nemcsak egészségesen táplálkozik, hanem sokat sportol is, ezáltal úszik, kerékpározik, jógázik, de a túrázás és a pilates szintén a kedvenc elfoglaltságai között van. Az pedig csak a hab a tortán, hogy 20 évet letagadhat közben a korából!

https://www.instagram.com/p/BxsX-E2jmNl/